Volop enthousiasme tijdens kunstfestival Iktoon Hilversum

Volop enthousiasme tijdens kunstfestival Iktoon Hilversum

ma 20 jun, 09:14 Cultureel

HILVERSUM - Honderden amateurkunstenaars lieten zaterdag in en rond het Hilversumse raadhuis zien hoe fijn het is om iets moois te maken, te zingen, te spelen, te dansen en te creëren.

Aanleiding was Iktoon Hilversum, het kunstfestival dat voor het eerst in drie jaar weer plaats kon vinden. Coördinator en projectleider Marleen van de Heuvel kijkt terug op een geslaagd evenement. Niet helemaal duidelijk is hoeveel bezoekers er waren, maar het was ‘lekker druk’ en ‘het kakte geen moment in’. “Het was vanwege de hitte natuurlijk vooraf wel spannend of er veel mensen zouden komen. Het kon alle kanten op. En ja, binnen in het raadhuis was het lekker koel.”

Voor Van de Heuvel was de voorbije maanden het een heel karwei om in korte tijd het evenement te organiseren, maar na afloop is zij enthousiast. De feestelijke opening met watermuzikant Reinier Sijpkens bij de vijver (zie foto) en de nieuwe cultuurwethouder Arno Scheepers die de bezoekers toesprak was al geweldig en vervolgens was er voor de bezoekers genoeg te zien en te doen.

Superblij
Zo waren er verschillende korte workshops gratis te volgen zoals een schrijverscafé, een workshop slaggitaar, knutselen voor kinderen en volwassenen, dansworkshops en konden bezoekers uit volle borst meezingen en spelen met diverse (pop)koren. “Er was veel enthousiasme bij de deelnemers”, aldus Van de Heuvel. “Zij waren ook superblij zichzelf weer te mogen tonen. En het was een mooie afspiegeling van de samenleving, met bekende maar ook minder bekende deelnemers.”

Bron: Gooi en Eembode

Meer nieuws