Hét kunstfestival van de echte liefhebber

 

Na het geweldige succes van 2018 strijkt Iktoon Hilversum dit jaar een heel weekend neer in het Raadhuis. Honderden  lokale kunstenaars delen op 1 en 2 juni  2019 hun kunst met jou! Kunst krijgt namelijk waarde als je het deelt. 

Dit jaar is Iktoon Hilversum nog eens extra feestelijk, omdat het Raadhuis het decor is van de landelijke opening. Hiervoor heeft componist Ruud Bos (o.a. bekend van liedjes zoals De Fabeltjeskrant en Zeg 'ns Aaa) speciaal een bijzondere openingscompositie geschreven. Tijdens de opening op 1 juni brengen bijna 300 mensen deze compositie vanaf 10.30 uur ten gehore!

Topchoreograaf Roy Julen (SYTYCD) geeft samen met Shinshan (HGT 2019) op zaterdag en zondag zes masterclasses hiphop en dance (inschrijven via de mail).

Bezoekers kunnen glassieraden maken of met 100 mensen samen een groot schilderij maken. Special Arts geeft een speciale poëzieworkshop. Ook de allerjongste dansers, die vorig jaar veel lof opriepen met hun uitvoering van het Zwanenmeer, treden weer op. En overal word je uitgenodigd om mee te zingen en te dansen.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen of gewoon lekker te komen kijken. Laat u verrassen door het hoge niveau van de getoonde kunsten. Bent u benieuwd wat er allemaal op de agenda staat?

Kijk dan hier!

In Hilversum zijn heel veel amateurkunstenaars actief, gewoon voor hun plezier,  om zich te ontwikkelen of om zichzelf of anderen  te inspireren.  Tijdens het landelijke Iktoon festival  tonen honderden amateurkunstenaars hoe fijn het is om iets moois te maken, te zingen, te spelen, te dansen, te creëren.